top of page

Sık Sorulan Sorular

  • Ocağımın yüzeyini ne ile nasıl temizlemeliyim?
    Cam ocaklar için cam yüzey temizleyici, çelik ocaklar için ise kimyasal içermeyen, amonyak içerikli deterjanlar kullanılabilir, çelik ocakların bakımı için ise çelik pastası tercih edilebilir. Aşağıdaki hususlara dikkat ediniz; ■ Yüksek basınçlı temizleme cihazı veya buhar püskürtücü kullanmayın. ■ Ocağınızı temizlerken asit, tiner, bezir ve benzol gibi yanıcı maddeleri kullanmayınız. ■ Ocağınızı temizlerken kesinlikle çizici temizlik maddesi ve malzemesi kullanmayınız. sulandırılmış bulaşık deterjanı veya bulaşık deterjanı, Ocağınızda asla; ■ Yüksek oranda alkol içere temizlik maddeleri kullanmayınız, ■ Sert ovma süngerleri veya bulaşık telleri, ■ Fırın spreyi veya leke sökücü gibi hiçbir agresif temizleyici kulanmayınız, ■ Keskin veya aşındırıcı temizleme maddeleri kullanmayınız, ■ Parçaları bulaşık makinesinde yıkamayınız, kullanmadan önce yeni süngerinizi iyice yıkayınız.
  • Ocağımda gaz kesme emniyeti var mı?
    Gaz emniyet sistemi ocak yanıyor iken taşma ve rüzgar kaynaklı ocak alevinin sönmesi durumunda gazı kesmektedir. Kontrol için yanmaz gözünün yan kısmını kontrol edin. Eğer porselen beyaz çakmak dışında bakır bir çubuk varsa cihazınız emniyetlidir.
  • Ocak düğmelerin eridi. Ne yapmalıyım?
    Ocak gözlerine uygun tencere ve tava kullanılmalıdır. Kullanılmaması durumunda alev halkası genişleyerek düğmeyi eritebilir. Bu bir kullanım hatasıdır. En yakın servis istasyonumuz ile iletişime geçiniz.
  • Gazlı ocak bürülörleri ve ızgaraları nasıl temizlemeliyim?
    Bulaşık makinesinde yıkamayınız. Izgaraları yerlerinden alıp sünger, bulaşık deterjanı ve sıcak su ile temizleyiniz. Brülör gövde ve kapağını çıkartınız. Sünger, bulaşık deterjanı ve sıcak su ile temizleyiniz. Brülör gövdelerindeki gaz çıkış boşluklarının temiz ve tıkanmamış kalmasına dikkat ediniz. Bujiler, küçük, yumuşak bir fırça ile temizlenmelidir. Gazlı brülörler ancak bujiler temizse çalışacaktır. Brülör gövdelerindeki yemek artıkları bulaşık deterjanı ve sıcak su ile nemlendirilmiş bir bez ile temizlenmelidir. Az oranda su kullanılmalıdır. Cihazın iç kısmına su ulaşmamalıdır. Enjektör deliğinin tıkanmamasına ve temizlerken zarar görmemesine dikkat ediniz. Temizleme işleminden sonra tüm parçaları iyice kurulayınız ve brülör gövdeleri ile kapaklarının düzgün yerleşmelerine dikkat ediniz. Parçaları düzgün yerleştirmediğiniz takdirde brülörlerin yakılması zorlaşacaktır. Izgaraları aldığınız yere yerleştiriniz. Izgaraların temizliği için önerdiğimiz temizleyicileri müşteri hizmetlerimizden veya yetkili servisten temin edebilirsiniz
  • Çakmaklar sürekli çakıyor. Ne yapmalıyım?
    Sıvı taşması anında sıvı ocak yüzeyinden anında temizlenmelidir. Sıvı taşmasının yoğun olması durumunda düğme etrafından ocak içerisinde sıvı kaçabilir switchlere temas etmesi durumunda ocak ateşleme grubu çalışmaz veya sürekli çakar. Sıvı taşması olmamasına özen gösterilmelidir. Cihazın elektrikle bağlantısını kesin, fişi çıkartın. Kuruması için bir ila iki gün bekletin. Eğer sorun devam ederse en yakın servis istasyonumuzla iletişime geçin.
  • Ocağım ısınırken ya da soğurken çıtırtılar geliyor. Bu normal mi?
    Evet. Ocağınızdaki metal parçalar ısınırken ya da soğurken bu gibi sesler çıkarabilir. Metal parçalar ısınırken genleşir ve soğurken ilk boyutlarına geri dönerler. Bu süreçte ocağınızdan çıtırtılar sesler gelmesi normaldir.
  • Ocaktaki alevler düzensiz ve farklı seviyelerde. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
    Bu sorun ocak gözleri, gaz cinsi, gaz akışı (dedantörü kontrol ediniz) ve odadaki hava akımından kaynaklanıyor olabilir. Düzensiz alev sorunuyla karşılaştığınızda öncelikle ocak gövdelerini ve başlıklarını kontrol etmeniz gerekir. Bu parçaların temiz ve kuru olduklarından ve yerlerine doğru yerleştiğinden emin olun. Ocak gözlerinin gövdelerinde bulunan delikler sıçrayan ya da dökülen atıklarla tıkanabilir. Bu parçaları düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Temizlikten sonra gövde ıslak kalırsa düzensiz alevlenme devam edebilir. Düzensiz alevlerin nedeni gaz kaynağındaki basınç düzensizlikleri de olabilir. Gazlı ocaklar, tüplü ve doğal gazlı olmak üzere iki çeşittir. Bu ocaklar farklı basınçlara sahip gazlarla çalışmak üzere üretilmişlerdir. Tüplü bir ocağı doğal gaza, doğal gazlı bir ocağı tüpe bağlamak alevlerde titreme ve düzensizliklere neden olabilir. Gaz kaynağındaki basınç değişimleri de aynı sorunu yaratır. Bu durumda tüpünüzü değiştirebilir ya da ocağınızın doğal gaz bağlantısını kontrol ettirebilirsiniz. Mutfağınızdaki hava sirkülasyonu da ocağınızın alevlerini etkileyebilir. Ocak pencere önüne ya da hava akımının fazla olduğu bir yere yerleştirildiğinde alevler titreyebilir ve sönebilir. Bu durum sağlığınızı tehdit edecek sonuçlar doğurabilir. Ocağınızı rüzgâr ya da hava akımına maruz kalmayacağı bir yere yerleştirerek bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Bu çözümlere rağmen sorun devam ediyorsa en yakın yetkili servisimize başvurmanız gerekir.
  • Ocağımın ateşleyicisi çalışmıyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
    Elektrik bağlantısındaki aksaklıklar sıklıkla ateşleyicinin çalışmamasına neden olur. Ateşleme düğmesine bastığınızda ses duymuyorsanız, ocağa ya da ateşleyiciye elektrik gitmiyor olabilir. Öncelikle elektrik bağlantısını kontrol etmeniz gerekir. Düğmeye bastığınızda ses geliyor ancak ateşleme gerçekleşmiyorsa sorun gaz bağlantısından kaynaklanıyor olabilir. Ocağınızın gaz bağlantılarını kontrol ederek akışın sağlandığından emin olun. Ateşleyiciler ıslandıklarında ya da yiyecek kalıntılarıyla tıkandıklarında çalışmayabilirler. Ateşleme sesi geliyor ancak gaz alev almıyorsa, ateşleyicinin tıkalı olmadığından emin olun. Sünger ve bulaşık deterjanıyla temizlediğiniz ateşleyiciyi temiz bir bezle iyice kuruladıktan sonra tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz. Ağır tencereler ateşleyicinin kırılmasına ya da yamulmasına neden olabilir. Ateşleyicileri karşılaştırın ve çalışmayanın görüntüsünde bir fark olup olmadığını kontrol edin. Şekilsel bir bozukluk görürseniz en yakın yetkili servise başvurmanız gerekir.
  • Ocağımın bekleri eridi. Ne yapmalıyım?
    Bekleri eriyen gözü kullanmayınız. Bu sorunun sebebi siyah bek şapkasının doğru yerleştirilmemesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle büyük gözde yaşanan bu sorun yanma kalorisi yüksek olduğundan ve bek şapkasının hatalı yerleştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Yeni bek için yetkili servisimiz ile irtibata geçiniz.
  • Ocağımın camı patladı ne yaplayım?
    Ocağınızın gazını önce düğmelerden daha sonra dedantörden kesiniz. En yakın servis istasyonumuz ile iletişime geçiniz.
  • Cam ocağımın camı patlar mı?
    Ocağınızdan kullanılan camların tümü tek hat-tek ürün üretim parkurlarında online denetlenebilen proseslerden geçirilerek üretilmektedir. Ocak camının patlamasının bir kaç sebebi vardır. Dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır; ■ Şiddetli ve keskin uçlu malzemelere karşı yüzeyi koruyunuz ■ Doğru gözlerde doğru kaplar kullanılmasına özen gösteriniz. Tüm gözleri yakarak büyük tencere, kazan ile pişirme yapmayınız. ■ Doğru montaj ve kurulum yapılmalıdır. Standartlara uygun duvar, davlumbaz, aspiratör mesafesine (kullanma talimatı kitapçığında referanslar verilmiştir)dikkat edilmelidir.
  • Döküm ızgaralar kirler arınmıyor. Ne yapmalıyım?
    Izgara en sağlıklı pişirme yöntemlerinden biridir ama ne yazık ki birçok kişinin mutfağında günlük bir pişirme yöntemi olarak kullanılmaz. Bunun nedeni olarak başta sayılabilecek şey ise temizliklerinin zor olmasıdır. Üzerinde pişirilen etlerden akan hayvansal yağlar temizliği daha da zor hale getirir. Ancak birkaç ufak noktaya dikkat ederek ızgaraların temizliğini de kolayca yapabilirsiniz. Izgarayı Kullanmadan Önce Dikkat Edilecekler Izgaranın kullanımdan sonra kolay temizlenmesini istiyorsanız; kullanmadan önce birkaç detaya dikkat etmelisiniz. Kullanımından önce ızgara, sıvıyağ ile bolca yağlanmalıdır. Bu yağlama işlemi, pişirilen tüm besinlerin, ızgaraya yapışıp kalmasını önlemek amacıyla yapılır. Bu durum ızgaranın temizliğini son derece basit hale getirir. Sıvıyağ bulma şansınız yoksa bile pişireceğiniz etlerin yağlı kısımlarını ızgaraya sürebilirsiniz. Izgaraların Temizliği için Pratik Detaylar Pişirme işlemi bittikten sonra, ızgara soğumadan ızgara fırçası ile temizliğini yaparsanız; su ile temizlemek daha kolay olacaktır. Soğumaya bırakılan ızgaralarda her türlü yapışan madde kuruyarak çıkması zor kalıntılar haline gelir. Sadece besin kalıntıları da değil; hayvansal yağların donmuş halleri de son derece zor temizlenirler. Bu işlemden sonra soğumasına izin verebilirsiniz. Soğumasının ardından elinize eldiven giymeli ve oldukça sıcak bir su kullanarak ızgarayı yıkamalısınız. Sıcak su ile birlikte etki edecek yağ çözücüleri de bu aşamada kullanmalısınız. Yağ çözücü etkisini gösterdikten sonra sünger, sıcak su ve deterjan yardımıyla ızgarayı iyice yıkamalı ve durulamalısınız. Bir diğer yöntemde ise ızgaralar henüz soğumadan üzerlerine cam temizleyici sıkmaktır. Ancak bu yöntem de dikkat etmeniz gereken cam temizleyicinin ızgaradan daha sonra tam anlamıyla arındırılmış olmasıdır. Cam temizleyici sıcakken sıkıldığı zaman kirler kurumadan ızgaradan uzaklaşacaktır. Sonrasında yine sıcak su, deterjan ve sünger ile bolca yıkamak ve durulmak önemlidir. Döküm Izgaraların Temizliği Döküm ızgaraları temizlemek; çelik ızgaralara göre daha kolaydır çünkü döküm üzerinde fazla kalıntı tutmayan; tutsa bile kolaylıkla bırakabilen bir malzemedir. Döküm ızgaraların temizliği için kaya tuzu kullanılabilir. Izgara üzerine kaya tuzunu döktükten sonra ıslak olmayan bir bulaşık süngerinin yumuşak tarafıyla ızgara hafifçe ovulmalıdır. Böylece kirlerinden arınan ızgara yine deterjan ve sünger ile standart biçimde temizlenebilir.
  • Ürün montajından önce dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
    Seçtiğiniz ankastre ürün ebatlarının mutfak dolaplarınıza ve tezgahınıza uygunluğuna dikkat etmek gerekir. Mutfağınız hazır değilse mutfakçınız ile iletişime geçerek ürünlerin ebatları doğrultusunda ürünlerin gireceği ve montaj edileceği alanları hazırlamasını talep edebilirsiniz. Montaj ekibimiz, ürünlerin gireceği alanları hazır olmayan ürünlerin montajını yapmamaktadırlar. Lütfen montaj için randevu almadan önce bu hazırlıkların yapılmış olmasına dikkat ediniz. Duvar tipi davlumbazlar ve aspiratörler için 12cm'lik akordeon baca borusu temin etmeniz gerekmektedir.
  • Ankastre fırınımı nasıl temizleyebilirim?
    Düzenli temizlik fırınınızın kullanım ömrünü uzatır, beklenmedik sorunlarla karşılaşma ihtimalini düşürür ve performansını korur. Temizliğe başlamadan önce fırınınızı fişten çekmeyi unutmayın. Her kullanımdan sonra fırınınızı temizleyerek yiyecek artıklarının birikmesini ve zorlu kirler oluşturmasını engelleyebilirsiniz. Biriken kirler sonraki kullanımlarda yanarak kötü kokulara ve dumana neden olabilir. Fırınınızın iç ve dış yüzeylerini aşındırıcı olmayan bir deterjan ve yumuşak bir bez ya da süngerle silebilirsiniz.
  • Ankastre fırınım çalışırken duman çıkarıyor. Sorunumu nasıl çözebilirim.?
    Fırınınızı ilk kez çalıştırıyorsanız, dumanın kaynağı üretim sürecinden kalan yağ ve koruyucu madde kalıntıları olabilir. İlk kullanımda bu kalıntıların yanarak duman oluşturması normaldir. Duman oluşumu sonraki kullanımlarda da devam ediyorsa, sorun önceki kullanımlardan arta kalan yemek artıkları ve yağlar olabilir. Fırınınızı düzenli olarak temizleyerek bu durumun önüne geçebilirsiniz. Temizlik sonrasında koyu renkli ve yoğun bir duman çıkmaya devam ediyorsa, fırınınızı hemen kapatıp en yakın yetkili servise başvurmanız gerekir.
  • Ankastre fırınım yemeklerin her yerini eşit pişirmiyor. Sorunumu nasıl çözebilirim?
    İdeal pişirme için fırındaki hava dolaşımının sorunsuz olması son derece önemlidir. Farklı pişirme yöntemleri ya da daha kolay bir temizlik için fırınınızın içinde alüminyum folyo kullanıyor olabilirsiniz. Ancak özellikle fırının en alt rafında kullanılan alüminyum folyo, ısıyı geri yansıtarak fırın içindeki ısı ve hava akışının kontrol edilmesini zorlaştırır. Bu da yemeklerin eşit oranda pişmesine engel olabilir. Fırınınızı kapasitesinden fazla doldurmanız da hava dolaşımını etkiler. Aksayan hava akımı, fırınınızın bazı kısımlarının diğerlerinden daha sıcak olmasına yol açabilir. Bu da yemeğinizin farklı kısımlarının farklı oranda pişmesine neden olabilir. Kullanma kılavuzundan fırınınızın bir seferde pişirebileceği yemek miktarını öğrenerek bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Fırın tepsi ve ızgaralarının fırın içinde düz bir şekilde konumlandırılması da eşit pişirmeye yardımcı olur. Tepsi ve pişirme kaplarının doğru yerleşimi için fırınınızın kullanma kılavuzuna başvurabilirsiniz. Tüm bu önerilere rağmen yemekleriniz eşit şekilde pişmiyorsa fırınınızın turbo motoru ve rezistanslarının doğru çalıştığından emin olun. Eğer bu parçalarda bir problem olduğunu düşünüyorsanız en yakın yetkili servise başvurmanız gerekir.
  • Ankastre ürünlerin mutfağıma uygun olup olmadığını nasıl anlarım?
    Her ürünümüzün kullanma kılavuzunda bulunan teknik çizim ve montaj ölçülerini dikkate alarak mutfağınıza uygunluğunu test edebilirsiniz. Ürün ebatları ve gireceği yer ölçüleri teknik çizimlerde belirtilmiştir.
  • Ürünü ilk çalıştırırken nelere dikkat etmeliyim?
    Doğru verimi alabilmeniz için bir kaç deneme yapmalısınız. Eski ürününüzün yıpranma, çalışmayan parçalardan dolayı bir alışkanlık oluşmuştur. Doğru ayarları ancak yeni ürününüz ile farklı yemekler yaparak bulabilirsiniz. Bunun sebebi de parçaların doğru çalışması, izolasyonun yeni olması gibi faktörler etkildir. İlk çalışmada koku oluşması normaldir. Tavsiyemiz ilk kurulum sonrası boş çalıştırılması olacaktır ki cihaz imalatında kalan koruyucu yağların yanmasını sağlayacaktır.
  • Fırınımı kapattım. Fan çalışmaya devam ediyor.
    Fırın sıcaklığı 65 derece altına düşene kadar fırın güvenlik amaçlı gövdesini soğutmaktadır. Sıcaklık 65 derece altına düştüğünde soğutma fanı otomatik olarak kapanmaktadır. Fırın arkasında sıcaklık birikmesi dolayların kaplamasına zarar vermesini engellenmesi için cihaza takılı olan sıcaklığı kontrol eden bir ısı kontrol parçası ile sağlanmaktadır
  • Elektrik kaçağı varsa ne yapmalıyım?
    İl kullanımda kaçak varsa elek tesisatçınız ile görüşünüz. Daha sonra karşılaştığınız bir sorun ise en kısa zamanda yetkili servisimiz ile irtibata geçiniz.
  • Ankastre fırın, dolap, kabin arasındaki boşluk ne kadar olmalıdır?
    Ankastre fırın çalıştığı esnada dolap içerisinde oluşan sıcak havanın dışarı atılmasını sağlamak için dolap kabini içersinide fırın monte edildikten sonra min 175 cm2 ( 500 mm en X 35 mm derinlik) boş alan bulunması gerekmektedir. Kabin içerisinde yeterli ölçüde veya havalandırma olmaması durumunda mobilya kaplamaları zarar görebilir ve fırın kapağında buharlaşmaya sebep olabilir.
  • Ankastre fırınımın lambası yanmıyor.
    Lambanın da belirli bir kullanım ömrü mevcuttur ve belirli bir kullanımdan sonra yanması normaldir. Lamba değişimi çok kolaydır. İlk önce fırınınızı fişten çıkartınız. Daha sonra lamba camını (Şekil-A) görüldüğü gibi çevirerek çıkartınız. Yeni lambanızı yavaşça kendinize doğru çekerek (Şekil-B) çıkartınız. Yeni lambayı taktıktan sonra söküm yönünün tersine doğru koruma camını takınız. Fırınınızı fişe takarak kontrol ediniz. Eğer çalışmıyorsa size en yakın servis istasyonu ile iletişime geçiniz.
  • Fırın camı sökülüp temizlenebiliyor mu?
    Fırınınızın camı standartlara uygun olarak çift kat olarak tasarlanmıştır. Pişirme esnasında ister istemez yemek buharları leke bırakabilmektedir ve temizlenmesi gerekmektedir. Bu işlem için (Şekil-A) görüldüğü gibi camı yatay bir çizgide camı size uzak kısmından tutarak kendinize doğru çekiniz. Camın fırın kazanının olduğu kenar boşa çıkacaktır ve yavaşça 30 derecelik bir açı ile yukarı kaldırınız. Cam sökülmüş olacaktır ve temizliğinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Temizlik işleminden sonra fırın camınızı (Şekil-B) göründüğü gibi ilk önce size en yakın kısmına yuvaya oturacak şekilde 30 derece açı ile kendinize az bir güç kullanarak yerleştiriniz. Daha sonra size uzak kısmına denk gelen yuvaya oturtunuz ve yavaşça camı bırakınız.
  • Davlumbazın verimi düşük. Ne yapmalıyım?
    Pişirme işlemine başlamadan önce çalıştırılması 10 dakika önce ve pişirme bittikten sonra yine 10 dakika çalıştırıp kapatılmalıdır. Dokunmatik modellerde 30 dakikaya kadar zamanlayıcı vardır. Davlumbaz kullanım sırasında mutfak kapısı ve pencerelerin kapalı olmalıdır. Bina baca uygunluğunu kontrol ediniz. Ayrıntılı bilgi için indir linkindeki dosyayı inceleyerek faydalanabilirsiniz. Standartlar indir Karadeniz Teknik Ünüversitesi Mühandislik Fakültesi Proje Sunum indir
  • Davlumbazımın metal filtresi kirlendi. Ne yapmalıyım?
    Kullanım sıklığına ve yemek pişirme alışkanlığınıza bağlı olarak 15 günde bir ılık su ve sıvı sabun ile temizlenmelidir.
  • Gazlı ocak ile davlumbaz arasındaki boşluk ne kadar olmalıdır?
    Gazlı ocakta 65 elektrikli ocakta 55 cm olmalıdır. Eğimli davlumbazlarda farklılık gösterir.
  • Davlumbazımdan koku geliyor. Ne yapmalıyım?
    Bacanızın standartlarına uygunluğunu kontrol ediniz. Standart dışı bacalarda çekme sorunu veya kokunun geri tepmesi sonucu ile karşı karşıya olabilirsiniz. Ortak baca kullanılıyor ise tüm dairelerde klape olmalıdır. Klape içeriden dışarı hava çıkışına izin verir dışarıdan gelen havanın içeri geçmesine izin vermez.
  • Davlumbaz baca ölçüm ne olmalıdır?
    Baca boru çapı min 125 mm olmalıdır. Boru uzunluğu maksimum yatayda 3m dikeyde 2m olmalıdır. Daha uzun mesafelerde çıkış borusu min 150mm olmalıdır.
  • Inox yüzeyli davlubazımın temizliğini nasıl yapmalıyım?
    Paslanmaz çelikler inox kolay temizlenirler. Bu nedenle, yemek hizmeti ve gıda imalatı endüstrilerindeki normal malzeme seçimi paslanmaz çelik (inox) tir. Bu malzemenin düzgün, gözeneksiz yüzeyi bakteriler ve diğer mikro organizmaların tutunmasını ve hayatta kalmasını zorlaştırmaktadır. Elbette ki evimizdeki hiçbir malzeme tamamıyla bakım gerektirmeyen türden değildir. Paslanmaz çelik (inox) de bir istisna değildir. Önemli olan paslanmaz çeliğin (inox) doğru yöntemlerle kolayca temizlenerek ışıldayan, parlak yüzeylere sahip olmasıdır. Sadece paslanmaz (inox) yüzeylerin bakımı için kullanılan paslanmaz yüzey bakım spreyleri ile ürünlerinizi ilk günkü haline getirebiliyorsunuz. Ürünler krem şeklinde veya sprey olarak kullanılıyor. Paslanmaz yüzeyin üzerine sıktıktan sonra yumuşak bir bezle iyice yüzeye yedirene kadar ve kremin görüntüsü kaybolana kadar siliyoruz. Tabi kaba bir leke varsa önce onu temizlemek gerekiyor. Paslanmaz çelik (inox) ankastre ürünlerinizi parlatmak için eski ve basit yöntemlerden bir tanesi de yumuşak bir beze un ya da karbonat dökerek silmektir. Un ve karbonat parmak izini yok ettikleri gibi, parlak görünmelerini de sağlayacaktır. Uygun Olmayan Ürünler; Ovma tozları Bulaşık teli Çamaşır suyu ve dezenfektanlar (paslanma riski)
  • Aspiratörümün çekim gücü azaldı. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
    Aspiratörünüzün çekim gücünün azalmasının nedeni tıkanmış filtreler ya da havalandırma sistemi olabilir. Aspiratör kısa sürede yağ ve kirlerle kaplanabilir. Bu durumdaki bir aspiratör performansı düşer. Temizliği ihmal edilen bir aspiratör yangın tehlikesi oluşturabileceğini unutmayın. Aspiratör temizliği yle ilgili detaylı bilgiye ilgili sorumuzdan ulaşabilirsiniz. Temizlik sonrası problem devam ederse aspiratörünüzün motoru arızalanmış olabilir. Motor ve diğer çıkarılamayan parçalardaki sorunlar için en yakın yetkili servise başvurmanız gerekir. Aspiratörünüz, çekim gücü düşmemesine rağmen havayı dilediğiniz gibi emmiyorsa sorun kapasitesi ya da konumu olabilir. Aspiratör alırken ocağınızın ve mutfağınızın büyüklüğünü göz önünde bulundurmanız gerekir. Ocakla cihaz arasındaki mesafe de çekim gücünü etkiler. Ocakla arasındaki uzaklık arttıkça aspiratörün çekebildiği hava miktarı azalır. Daha iyi bir performans için ocakla cihazınız arasında 65 cm boşluk bırakmanız gerekir.
  • Aspiratörümün karbon filtresini nasıl ve ne sıklıkla değiştirmeliyim?
    Karbon filtreler zamanla doygunluğa ulaşır ve yenisiyle değiştirilmeleri gerekir. Bu süreç yemek yapma alışkanlığınızla alakalıdır. Bu filtreler yıkanarak tekrar kullanılmaz. Aspiratörünüzde karbon filtre bulunuyorsa en az dört ayda bir değiştirmeniz gerekir. Bu süre kullanım sıklığınıza göre kısalabilir.
  • Aspiratörümün metal filtresini nasıl ve ne sıklıkla temizlemeliyim?
    Metal filtrenin iki ayda bir temizlenmesi gerekir. Kullanım sıklığınıza göre bu süre kısabilir. Metal filtrede biriken yağlar katmanlar oluşturarak temizliği zorlaştırabilir. Kirleri yumuşatmak için deterjan ya da yağ sökücü döktüğünüz bir kabı sıcak suyla doldurup filtreyi bir süre içinde bekletebilirsiniz. Sonrasında filtreyi sünger ya da yumuşak bir fırçayla temizleyebilirsiniz. Metal filtrenizi iki ayda bir temizlemeniz gerekir. Bu filtreyi bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz. Filtreyi yerine takmadan önce tamamen kuruduğundan emin olun.
  • Aspiratörümün karbon filtresi mi metal filtresi mi olduğunu nasıl anlarım?
    Eğer alırken belirtmediyseniz cihazınız standart olarak metal filtreli gelir. Tüm aspiratör bir metal yağ filtresi bulunur. Bazı cihazlar buna ek olarak bir de karbon filtreye sahiptir. Aspiratörünüzün karbon filtreye sahip olup olmadığını kullanım kılavuzuna bakarak öğrenebilirsiniz. Metal yağ filtrelerin kullanım sıklığına bağlı olarak her iki ayda bir temizlenmesi; karbon filtrelerinse kullanım sıklığına bağlı olarak dört ayda bir değiştirilmesi gerekir.
  • Aspiratör nasıl temizlenir?
    Özellikle sık sık kızartma yapıyorsanız aspiratörünüz kısa sürede yağ ve kir kalıntıları oluşur. Düzenli temizlik cihazınızın daha iyi performans göstermesini ve daha uzun süre sorunsuz çalışmasını sağlar. Temizliği ihmal edilen aspiratör yangın tehlikesi oluşturabilir. Temizliğe başlamadan önce cihazı fişten çekmeyi unutmayın. Aspiratörünüzün iç ve dış yüzeylerini aşındırıcı olmayan bir deterjan ve yumuşak bir bez ya da süngerle silebilirsiniz. Deterjan kalıntılarını ya da su lekelerini önlemek için yüzeyleri iyice duruladığınızdan ve kuruladığınızdan emin olun. Tüm bu bilgilere ek olarak yetkili servislerden temin edilen yüzey temizleyicileri ile temizleme işlemine ayrıca yardımcı olabilirsiniz. Aspiratör filtreleri de bakım gerektirir. Tüm modeller metal bir yağ filtresine sahiptir. Bazılarındaysa buna ek olarak bir karbon filtre bulunur. Metal filtre temizlenerek tekrar kullanılabilir. Karbon filtrelerinse yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Filtreler cihazınızın alt yüzeyindeki kapağın arkasındadır. Cihazınızın kullanım kılavuzunu inceleyerek filtre özelliklerini, konumunu ve nasıl söküldüğünü öğrenebilirsiniz. Metal filtrenin iki ayda bir temizlenmesi gerekir. Kullanım sıklığınıza göre bu süre kısalabilir. Metal filtrede biriken yağlar katmanlar oluşturarak temizliği zorlaştırabilir. Kirleri yumuşatmak için deterjan ya da yağ sökücü döktüğünüz bir kabı sıcak suyla doldurup filtreyi bir süre içinde bekletebilirsiniz. Sonrasında filtreyi sünger ya da yumuşak bir fırçayla temizleyebilirsiniz. Metal filtrenizi iki ayda bir temizlemeniz gerekir. Bu filtreyi bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz. Filtreyi yerine takmadan önce tamamen kuruduğundan emin olun. Karbon filtreler zamanla doygunluğa ulaşır ve yenisiyle değiştirilmeleri gerekir. Bu filtreler yıkanarak tekrar kullanılmaz. Aspiratörünüzde karbon filtre bulunuyorsa en az dört ayda bir değiştirmeniz gerekir. Bu süre kullanım sıklığınıza göre kısalabilir. Filtreleri çıkardıktan sonra cihazınızın iç kısmını da kontrol etmenizde fayda vardır. Uzun süre temizlenmemiş aspiratör yağ ve kir kalıntıları filtrelerden sızarak havalandırma kısmına doğru ilerleyebilir. Bu kısımda biriken kirleri aşındırıcı olmayan bir deterjan ve bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Filtreyi yerleştirmeden önce iç kısmın ve filtrenin tamamen kuruduğundan emin olun.
  • Fırınım çalışmıyor?
    Ürün enerji beslemesini kontrol ediniz. Elektrik şebekenizin 220 volt enerji beslemesinin normal olduğundan emin olunuz. Kullanma talimatında belrtilen husulara özen gösteriniz. Fırının termostatı ayarı yapıldıktan sonra timer süre ayarlanmadan çalışmayacaktır. Sorun devam ederse 02324784949 numaradan merkez servis birimimize ulaşabilirsiniz.
  • Fırınım iyice pişirmiyor?
    Fırında pişirme işlemini yapmadan önce 10 dakika fırını yüksek ısıda çalıştırarak ön ısıtma yapınız. Daha sonra tepsileri yerleştiriniz. Tepsi raf ayarlarını, termostat sıcaklık ve zaman ayarını kullanma kılavuzunda belirtilen sıralamada yapınız. Yemek türlerinde TURBO pişirmeyi, hamur işlerinde statik pişrmeyi tercih ediniz.
  • Fırın yiyeceklerin altını veya üstünü yakıyor?
    Tepsi raf yüksekliğini kontrol ediniz. Termostat ( ısı ) ayarını kontrol ediniz. Eğer ısı ayarı yüksek ise düşürünüz. Zaman ayarını kontrol ediniz. Eğer yüksek bir zamanlama yapılmış ise zaman ayarını düşürünüz. NOT : Kullanma kılavuzunda yer alan veriler, 220 volt sabit enerji beslemesi ile elde edilmiş verilerdir.
  • Fırınım sigorta attırıyor?
    Şebeke elektriğinizi ve sigorta panonuzu kontrol ediniz. Sorun devam ederse fırınınızı başka bir odada deneyiniz. Sigortanızı değiştiriniz. Sorun çözülmediği takdirde 02324784949 numaralı merkez servisimizden destek alabilirsiniz.
bottom of page